Monday, December 8, 2014

tarikh nikah

Assalamualaikum

Hye2... Errrrrr, dah lama tak menaip, dah tak reti camne ni start ayat... huhuhu..

By the way last 2 weeks family En.tunang (2 kereta sebab datang sekali dengan famly maksu en.tunang) dah datang makan malam kat rumah and discuss pasal tarikh nikah dan majlis with mama n ayah... time tu aku just duduk belakang tangga je pasang telinga apa yang diorang discuss... hahahaha... time tu aku tengok mama ngan ayah en.tunang dah macam berdebat plak... ayah en tunang nak buat nikah malam, mama plak tak nak sebab ikut cara orang banting, kenduri dah start dari malam sebelum majlis, so mama takmo malam sebab takmo tinggalkan tetamu (disokong oleh ayah n paksu en.tunang)... then mama cakap mama nak lepas zohor, ayah en.tunang plak takmo sebab nanti kelam kabut (disokong oleh ibu en.tunang)... hahaha... kan dah macam debate tu... n ayah aku, ibu en.tunang, adik2 en.tunang, n famly maksu en.tunang plak jadi pemerhati... hikhikhik..

Dan akhirnye semua sepakat memilih Jumaat 24/7/2015 selepas waktu Asar sebagai tarikh kami dinikahkan, manakala hari Sabtu, 25/7/2015 majlis resepsi sebelah perempuan di Banting dan seminggu kemudian 1/8/2015 plak majlis bertandang di Ipoh...

yeahhhhh dah ada tarikh... now baru la bole start preparation dengan leganya...



3 comments:

  1. hello saya blog walking ne...
    tolong kunjungi balik ya

    http://cewebirahi.blogspot.com/
    http://platinum21.blogspot.com/
    http://kpoplups.blogspot.com/
    http://indobokep45.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. kunjungi blog ini :
    http://jejepangan.com/wanita-jepang-suka-pria-indonesia/

    ReplyDelete
  3. artikel bagus
    enak untuk dibaca
    dan juga Bermanfaat



    ngasih info kalo cari sepatu coba mampir
    Pusat Sepatu Bagus

    ReplyDelete