Sunday, March 30, 2014

penat

Assalamualaikum..
Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik..
Baru pulang dari menghadiri exhibition di Berjaya Time Square Convention Centre.. Alhamdulillah semuanye berjalan lancer... pengalaman menghadiri event macam ni sometimes menyeronokkan.. jumpa dengan orang-orang professional..

another new experience.. ^_^

another tiredness experience... hukhukhuk

Sunday, March 16, 2014

kapal terbang hilang..

Assalamualaikum...
Walaupun sejak akhir2 ni pelbagai musibah melanda, dengan kehilangan kapal terbang MAS MH 370 yang masuk hari ke 9... Ya Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui... terlalu banyak spekulasi yang timbul dan aku sangat tak suka bila hal macam ni dikaitkan dengan politik negara.. sungguh.. selepas ada yang kaitkan hal ni dengan masalah politik negara kita, aku jadi malas nak follow.. hanya tunggu dan harapkan berita yang dapat menyenangkan hati je.. malas nak dengar kata2 org yg tamak kuasa ni... hishhhh... i risaukan deme2 dalam kapal tu tau... even anything happen, we should find them, tak kira walau macam mana keadaan diorang sekarang... and if Allah takdirkan something happen to them, atleast we show our effort to resque them.. cari dulu, then baru siasat pasal orang2 kat dalam tu... ni tak.. dah drag time sampai seminggu n now baru nak focuskan pada usaha selamatkan penumpang dan anak kapal.. serius kecewa sangat..

But suddently aku terbaca 1 long entry report dari sorang blogger berkaitan dengan isu ni... and its be the 1st and only share status in my fb about MH 370...ia sangat jelas dan aku percaya pada posibility kajian dia.. its about isu dunia... and if its true, thanks to all our intelligent person yang sedaya upaya lindungi negara dari diambil kesempatan disaat mengalami ancaman secara slow n steady ni.. huhuhu..

# just doakan yang terbaik n hope semua selamat... aminnnn