Saturday, January 11, 2014

langkawi trip part 2

Second day... pepagi boss dah mengamuk... huhuhu.. why? Because bilik hotel yg langsung tak memuaskan hati... dah la mahal, maybe sebab diorang cakap hotel tu standard 3star.. ok fine... but, kalau pintu tak boleh kunci, aircond banjir, heater xfunction n bilik pun actually quite kecik n nak solat pun ruang hanya cukup2 tuk 1sejadah je... tu pun dah nampk sangat crowded...then kitorang pilih package with breakfast and breakfast yg disediakan just roti wholemeal n unsalted butter n jem yang aku rasa cara diorang hidang sangat la out, then ada air cordial oren yg bukan sunquick n air kopi n teh yang just suam2 plus susu creamer yang xsedap langsung... ishhhh... rasa tak berbaloi langsung untuk bayar almost 200 utk 1bilik 2orang... then after call manager diorang and buat surat aduan kitorang semua decide untuk checkout and cari hotel lain.. selain kitorang actually ada beberapa visitor lain yang juga tak puas ati, tapi maybe kitorang berani sikit kot..huhu.. after pusing2, kami jumpa nippon hotel yang sangat selesa.. 3 4 5 kali ganda lebih selesa dari citin hotel yang aku sendiri pun dah blacklist tu... huhuhu...

After check in to this new hotel kami, tanpa berlengah kami terus ke jeti untuk aktiviti harini which is snorkling... dari awal lagi aku dengar aku dah eksaited... coz aku sememangnye suka snorkling... huhuhu... last time kat perhentian and yang tu sangat best... hope yang ni pun tak mengecewakan..

Kami menaiki feri untuk ke pulau payar.. perjalanan memakan masa almost 1 jam gak la.. after sampi di pulau payar, aku tengok kat dah ramai orang... alaaaa... snorkle kt tepi pantai je??? Sedikit kecewa ye disitu... tapi takpe la.. try to enjoy...dan in almost 1 hour aku main air kat situ aku nampak tak sampai 10 ekor pun... kitorang kat pulau tu sampi pukul 4ptg..
Then kitorang straight balik hotel untuk rehat coz kitorang kembali berjala malam ni.., uuhuhu...

Tepat jam 8 malam, masing2 dah lapar sebab lunch tadi kat pulau payar tu sangat tak best dan bila ingat balik breakfast pagi oun just roti kosong je... maknanya malam ni kena makan puas2 sebab semua ngah kelaparan...So, kitorang pergi 1 restauran seafood ni... tak jauh pun dari hotel, dan sepanjang jalan tu memang ada banyak restaurant seafood, pilih je mana suka.. dan disebabkan boss belanja ,kitorang dengan tak beringatnye order je semua yang kitorang nak, hohohoho... ketam masak telur masin, ketam berlada, kepah masak cili api, tomyam seafood, butter prawn, sotong goreng, telur goreng kepah, salad baby romance goreng n kangkung goreng... huhuhu, banyak x?? alhamdulillah, sangat kenyang...

Pas makan kitorang pergi tengok pertunjukan bunga api, kebetulan sekarang ni bulan pesta magical kat langkawi dimana setiap malam akan ada pertunjuksn bunga api dan lampu 3D dan ada jugak persembahan artis.. kebetulan malam tu ada persembahan najwa latif.. tapi kitorang just layan bubga api n lampu je... lama tu.. almost 1 jam..tapi nemang best!

Jam menunjukkan pukul 945.. last minute tetibe nampak 1 mall yang ada jual coklat yang still belom tutup.. apa lagi, serbu la.. esok takut rak sempat plak..perrrgghhhh... rambang mata habaq hang!!! Ikutkan hati aku borong semua... tapi tu pun seratus lebih gak habis... hanya untuk coklat.. wuwuwu, tak pernah aku beli coklat sampai seratus.. ini first time.. macam2 jenis coklat ada.. kebanyakkannye memang takde jual kat selangor.. tu yang buat rambang mata tu..yang penting coklat daim yang pemes tu wajib dibeli.. huhu
After dah berhabis ratusan ringgit kat coklat tu.. kitorng balik hotel untuk berehat..

Samhung next entry plak for our last day..

No comments:

Post a Comment