Thursday, January 16, 2014

feeling excited!

Assalamualaikum...
Lama rasanya tak menjenguk kesini... Alhamdulillah... semua masih seperti biasa..
Ikutkan hati banyak yang aku nk kongsi kat sini... tapi masa untuk menaip tu tak pernah ada...

This week will going to be tiredness week.. nasib baik ada cuti maulidur rasul... memang akan dimanfaatkan sepenuhnye la sepanjang hari.. why? Because this weekend aku ada exhibition kat pwtc.. so, this whole week memang dihabiskan untuk preparation je.. sediakan quotation yang banyak.. tu tak termasuk quotation dari customer lagi.. like usual harini OT la... huhu.. but, actually aku sangat excited nak join exhibition kali ni coz this is my first time and kawan ofis cakap dalam setahun hanya ada 2kali which the next will be on june.. dan untuk tahun ni, ini yang terbesar... so mau tak excited even penatnye berkampung kat ofis tu hanya Allah yang tau...

Saturday, January 11, 2014

langkawi trip part 2

Second day... pepagi boss dah mengamuk... huhuhu.. why? Because bilik hotel yg langsung tak memuaskan hati... dah la mahal, maybe sebab diorang cakap hotel tu standard 3star.. ok fine... but, kalau pintu tak boleh kunci, aircond banjir, heater xfunction n bilik pun actually quite kecik n nak solat pun ruang hanya cukup2 tuk 1sejadah je... tu pun dah nampk sangat crowded...then kitorang pilih package with breakfast and breakfast yg disediakan just roti wholemeal n unsalted butter n jem yang aku rasa cara diorang hidang sangat la out, then ada air cordial oren yg bukan sunquick n air kopi n teh yang just suam2 plus susu creamer yang xsedap langsung... ishhhh... rasa tak berbaloi langsung untuk bayar almost 200 utk 1bilik 2orang... then after call manager diorang and buat surat aduan kitorang semua decide untuk checkout and cari hotel lain.. selain kitorang actually ada beberapa visitor lain yang juga tak puas ati, tapi maybe kitorang berani sikit kot..huhu.. after pusing2, kami jumpa nippon hotel yang sangat selesa.. 3 4 5 kali ganda lebih selesa dari citin hotel yang aku sendiri pun dah blacklist tu... huhuhu...

After check in to this new hotel kami, tanpa berlengah kami terus ke jeti untuk aktiviti harini which is snorkling... dari awal lagi aku dengar aku dah eksaited... coz aku sememangnye suka snorkling... huhuhu... last time kat perhentian and yang tu sangat best... hope yang ni pun tak mengecewakan..

Kami menaiki feri untuk ke pulau payar.. perjalanan memakan masa almost 1 jam gak la.. after sampi di pulau payar, aku tengok kat dah ramai orang... alaaaa... snorkle kt tepi pantai je??? Sedikit kecewa ye disitu... tapi takpe la.. try to enjoy...dan in almost 1 hour aku main air kat situ aku nampak tak sampai 10 ekor pun... kitorang kat pulau tu sampi pukul 4ptg..
Then kitorang straight balik hotel untuk rehat coz kitorang kembali berjala malam ni.., uuhuhu...

Tepat jam 8 malam, masing2 dah lapar sebab lunch tadi kat pulau payar tu sangat tak best dan bila ingat balik breakfast pagi oun just roti kosong je... maknanya malam ni kena makan puas2 sebab semua ngah kelaparan...So, kitorang pergi 1 restauran seafood ni... tak jauh pun dari hotel, dan sepanjang jalan tu memang ada banyak restaurant seafood, pilih je mana suka.. dan disebabkan boss belanja ,kitorang dengan tak beringatnye order je semua yang kitorang nak, hohohoho... ketam masak telur masin, ketam berlada, kepah masak cili api, tomyam seafood, butter prawn, sotong goreng, telur goreng kepah, salad baby romance goreng n kangkung goreng... huhuhu, banyak x?? alhamdulillah, sangat kenyang...

Pas makan kitorang pergi tengok pertunjukan bunga api, kebetulan sekarang ni bulan pesta magical kat langkawi dimana setiap malam akan ada pertunjuksn bunga api dan lampu 3D dan ada jugak persembahan artis.. kebetulan malam tu ada persembahan najwa latif.. tapi kitorang just layan bubga api n lampu je... lama tu.. almost 1 jam..tapi nemang best!

Jam menunjukkan pukul 945.. last minute tetibe nampak 1 mall yang ada jual coklat yang still belom tutup.. apa lagi, serbu la.. esok takut rak sempat plak..perrrgghhhh... rambang mata habaq hang!!! Ikutkan hati aku borong semua... tapi tu pun seratus lebih gak habis... hanya untuk coklat.. wuwuwu, tak pernah aku beli coklat sampai seratus.. ini first time.. macam2 jenis coklat ada.. kebanyakkannye memang takde jual kat selangor.. tu yang buat rambang mata tu..yang penting coklat daim yang pemes tu wajib dibeli.. huhu
After dah berhabis ratusan ringgit kat coklat tu.. kitorng balik hotel untuk berehat..

Samhung next entry plak for our last day..

Langkawi Trip part 1

Assalamualaikum...
Walaupun cerita sudah agak basi tapi its still a memory to remember... quite excited because this is my first time pergi langkawi.. hukhuk.. orang lain kecik2 lagi dah sampai, aku dah 25tahun++ baru nak sampai kan... huhu.. whatever.. ini pun nasib baik disponsor... huhuhu.. untung badan..

Trip 3 hari 2 malam ni kira mini company trip sebab setiap tahun memang akan ada company trip tapi mengenangkan wife boss aku tengah pegnen so tak boleh nak pergi jauh2.. so budget yang sepatutnya telah dibahagi2kan... tu yang last 2weeks dapat pergi sunway lagoon plus makan besar.. hikhik.. kali ni pergi langkawi dan Alhamdulillah ada bonus lagi.. rezeki2...

Langkawi trip kitorang bermula 28hb.. pukul 8 pagi aku dah gerak keluar rumah coz kitorang 1 group kena berkumpul kat klia pukul 9 pg.. before that ada 1 lagi group yang dah pun berlepas pukul 7 tadi.. yang mana diorang akan setelkan urusan hotel, transport dan jumpa siap2 dengan incharge in tour package yang kitorang pilih... sampai di langkawi lebih kurang pikul 11.30pg.. then kena tunggu pulak coz ada prob dengan package yang kitorang pilih...then boss decide untuk tukar tour package yg lain..

For the first day sampai je n setel semua arond 1pm kitorang pergi makan , then terus pergi melawat kolam air panas dan pantai pasir terbakar... after that check in kat citin hotel... rehat n solat jamak siap2... lebih kurang pukul 3.30pm kitorang straight pergi jeti untuk mulakan aktiviti laut yang pertama... which is bersantai di atas mini cruise sambil menikmati sunset... memang sangat best habaq hang... huhuhu... siap ada scene ala2 titanic lagi dengan pembantu kepten kapal tu.. huhuhu.. actually aku nak sorang2 je, tapi dia tak bagi plak, katanya bahaya takut aku terjatuh.. so dia jd backup aku merangkap watak jack.. hahaha.. malu aku nak tengok balik pic tu.. tapi memang best la, duduk tengah laut sambil menikmati angin laut... melihat keindahan sunset, makan malam ala barbeque... dan perjalanan kitorang berakhir pukul 8 malam...

After that, kitorang pergi melihat pertunjukan bunga api.. kebetulan time tu sememangnya ada pesta dilangkawi dimana setiap malam akan ada pertunjukan bunga api yang sangat cantik.. disebabkan masing2 dah kenyang makan atas kapal tadi, maka tamatlah hari pertama kitorang... wuhuuu... tak sabar nak tunggu esok coz dengar cerita esok punya program is one of my favret sea activity...






*sambung next entry

Wednesday, January 1, 2014

2014

Assalamualaikum...
Alhamdulillah, dapat bernafas lagi di tahun baru ni...
Hari ini 1.1.2014...
Sana sini semua orang ucapkan tahun bari diringi dengan azam baru dan semangat baru.. kepada adik2 yg bersekolah, esok akan bermula hari pertama sesi persekolahan.. termasuk juga adik aku kimi... esok bermula hari pertama dia sebagai murid sekolah menengah di sekolah menengah kebangsaan banting.. tengok dia macam excited je nak masuk sekolah menengah...

2013
Pelbagai kenangan tercipta.. perkara indah yg telah terjadi dalam hidup aku.. thanks for all things happened yg mengajar aku menjadi lebih dewasa.. terlalu banyak pahit manis yang aku lalui.. mengenali ramai insan baru yang menceriakan hidup, tak kurang juga yang singgah dan mencoretkan kenangan baru... namun masih ada impian yang belum tertunai yang menanti waktu dilaksanakan...
Aku sedar dalam beberapa tahun kebelakangan ni terlalu banyak perkara yang terjadi yang buat aku rasa bahawa aku semakin dewasa.. semakin banyak tanggungjawab, dugaan mengajar aku agar bijak mengenal manusia dan jangan terlalu mengambil mudah dalam banyak perkara.. jangan terlalu percayakan manusia lain, kerana dalam dunia akhir zaman yang serba moden ni, manusia tak boleh dijangka... buktinya aku dah jumpa... hurmmm, takpe la, kalau dia mampu hidup dalam keadaan yang menyusahkan orang lain, itu pilihan dia... so, after this, kena lah beringat, do not easily trust others... waaaa..sangat marah ni... dan sangat serik ye..

2014
Tahun ni berumur 26 tahun... macam banyak je nombor tu... umur je yang banyak, tapi apa yang aku miliki sekarang macam tak sebanyak umur aku... hurmmm, apa yang aku dah ada ek? Adushhhh... takpe la... usaha gigih lagi untuk perbanyakkan amal.. menjadi muslimah yang lebih baik...terlalu banyak yang aku plan untuk tahun ni... semoga Allah permudahkan.. insyaAllah