Thursday, December 26, 2013

tahniah

Assalamualaikum...
Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkn selamat pengantin baru untuk Mr.Z dan pasangan... semoga memperoleh keberkatan dan bahagia sampai syurga... ada beberapa orang yang bertanya, dia tak jemput aku ke?... aku just jawab takde je.. why? Sebab sememangnye tak de dan aku tak kisah pun...

Aku tak simpan dalam hati pun apa yang dia buat... aku tetap harapkn dia bahagia , dan berubah menjadi seorang yang penyabar... cuma aku tak mampu nak lupa je apa yang aku alami... i'm sorry.,.

Wednesday, December 25, 2013

cuti 25.12

Assalamualaikum...
Syukur kehadrat ilahi masih sihat dan mampu melakukan segala tanggungjawab dengan sempurna... Alhamdulillah...

So hari ni cuti umum kan? Dan untuk hari ni aku plan nak bersenang lenang je kat rumah... hohoho... tp cuti 1 hari macam tak cukup je.. coz malam tadi niatnye nak pulun blog ni puas2.., rasa macam nak cerita banyak2.. tapi.. tertidur plak.. awal plak tu... and hari ni, the whole day aku spend time tengok citer transformers kat tv, then as per last week request, aku masakkan spegetti untuk famly.. and now dah lewat petang.. then jap lagi malam and esok pagi dah keje.. ishhhhh..

This weekend insyaAllah aku join company trip to langkawi.. baru je last 2weeks company buat outing day pergi sunway lagoon.. enjoy playing vuvuzela... hohoho.. this is what makes me respect to my boss.. why? Because dia sangat jaga pekerja dia.. even sometimes agak anoyying tapi baik jugak tu.. asal ada rezeki lebih je mesti ada je habuan untuk staff dia.. and insyaAllah kalau ada rezeki aku buka bisnes sendiri, aku akan tiru cara dia yang sangat komited dengan kerja.. as we know, chinese memang macam tu kan.. huhu

Tapi this weekend jugak famly aku plan nak pergi holiday to perak and penang... hurmmm... sedihnye tak dapat join... really missed my old time in perak and memang dah lama nak sangat pergi.. but since my best friend pun dah kawin, aku dah tak selesa nak kesana tanpa teman.. so bila famly dah plan nak pergi ni, maunye tak frust??? Sangat frust!! Rindu nak tengok sekolah, nak minum air kaw kat depan maktab which until now still wujud even dah lebih 20tahun dan harga maintain seringgit segelas, rindu nak jenguk kem PGA and melawat mak angkat aku kat sana.. selama ni dengar berita dari mama je.. banyak tempat kenangan kat sana.. sungai, taman polo, pekan tanjung, taman D.R..and aku nak sangat ikut famly aku.. tapi tak boleh sebab semuanya dah booked and boss cakap tak boleh cancel melainkan cakap awal2... hurmmmm...

*sabar je la wahai hati.. think positif, langkawi pun best jugak since aku tak pernah sampai sana lagi.. and we already know that langkawi femes dengan chocolate and as a chocolate lover i should to be excited kan? Huhuhu

Thursday, December 19, 2013

musim tak sihat kot..

Assalamualaikum...
Almost 3weeks aku dalam keadaan tak berapa nak sihat... suara pun tak semerdu dulu.. sampaikan member lama yang call last week pun pelik.. dia takut dia call salah nombor sebab suara dah lain... tu belum lagi dia dengar suara 2minggu lepas.. memang out la.. kalah ramli sarip..

Dah lebih 2minggu aku batuk tak baik-baik... especially malam., terasa worst sangat.. macam semput pun ada... and aku still tak pergi hospital..., errrrrr...

Tak tahu nk ikhtiar camne lagi.. awal2 dulu ais memang tak sentuh.. sangat jaga makan.. tapi lama2 geram plak.. aku makan je semua.. cme air sejuk je klo usik pun just sijit2.. kata orang.. buat rasa..

Agaknyakan memang musim tak sihat kot,. Sana sini ada je dengarorang tak sihat la.. demam la... tapi aku cuma batuk..uhuk2.. tapi seumur hidup tak pernah batuk lama camni..

**still cari time yang free untuk pergi hopital.. bila la agaknye?

rindunyerrrrr.....

Assalamualaikum....
Salam sayang salam rindu untuk blog yang dah lama tak di jenguk ni...
Lebih sebulan kot tak update... lots thing happen.. lots memory created.. and time keep continuing flies..

Ok.. even dah lebih sebulan still nak wish gak.., happy belated 25th birthday to me... hoyeh2.. biarlah org la nak cakap apa.. dah brkurun ke dah berzaman ke.. what to do if until yesterday i'm still get my birthday present... hihihi... actually i'm so eksaited for it.. felling surprise and till today senyum sampai telinga... see... betapa jakunnye aku dapat hadiah..
Semalam balik dari kerja... dengan mood yang tak berapa nak ok.. sampai je rumah erry hulur 1 parcel pos laju...

"Kak... ada orang pos barang untuk ko"
"Pos barang?  Sape?"
"Ntah.. dari perak"
"Perak??"..... eh, sape plak dari perak ni?

On the spot aku terus ambil parcel tu dan masuk bilik...

Tengok sender... okeeeeeee...

Bila buka.. ada 1 bungkusan hadiah... cantik pembalut dia.. ada kad kecil tulis
'Selamat hari lahir Lisa'..,

Hari lahir?. Rsenye dah lama birthday aku.. ok.. layan je..
Dalam hati berdebar gak... tak pernah dapat hadiah pos2 ni.. huhu

Bila buka.... oyeahhhhhh...i got 1 limited edition no 16th jersey of the bavarian futsal team.. huhuhu.. sangat cantik!!! Kaler merah lagi tu.. dan siap ada tulis lisa kt belakang.. means that is jersey of mine...

Thanks for the sender...^_^