Friday, March 22, 2013

Rabbi Yassir.. Wala Tu'assir Ya Allah..

hurmmm... adakalanya Allah memberi kita dugaan untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan kita..
sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik untuk kita..
dan ketika ini..
Allah menguji aku..
dan Alhamdulillah.. setakat ni aku yakin dengan apa yang aku buat.. semuanya dengan bantuanMu..

Wednesday, March 13, 2013

jakun software

Bermula pertengahan Februari... erry memperkenalkn aku dengan 1 software yang ada dalam android ni.. semuanya gara-gara nasihat mama..

sebelum ni aku tak pernah tahu pun apa fungsi software ni.. actually its like sosial network mcm fb tapi.. just guna msg.. and we can add fren anybody we want by searching on list given.. be fren and msg macam bese la.. 

first time guna jakun sikit..  errrr.. maybe jugak jakun banyak.. abis semua orang aku add.. beberapa minit pastu.. sorang-sorang approve.. then chat macam biasa.. ada yang ok.. ada yang tak.. and majoriti semuanya pangkat adik.. tak seronok la plak.. 
okeeee... malas la nak layan dah..

But.. 1 day.. aku dapat satu mesej yang maksud ayat lebih kurang macam ni

“ermmmm... macam mana awk bleh add saya ye?”

Haaa?? Sudahhhhh... malunye dia tanya macam tu.. terasa muka merah sangat time tu.. ye la lelaki tegur macam tu.. pastu ayat dia plak macam.. aku yang cari dia.. even hakikatnya memang la aku yang add  dia.. but, just randomly add je.. time add tu tak fikir pun kenal @ tak.. coz dah tahu memang tak kenal.. 

so, now, mana nak letak muka ni??? Patut balas ke tak??

Rasa bersalah sangat sebab add mamat ni.. so.. mintak maaf je la..

After mintak maaf....

Messege received...

Messege received...

Messege received...

Meleret la plak... huhuhu.. tapi... nasib baik dia ni ok.. ingatkan dia nak sound ke tadi... pheeewww..

Friday, March 1, 2013

nak deactive ke tak?

makin hari makin malas plak nak aktifkan diri di alam maya ni.. 
fb dah terbiar.. sejak balik banting memang dah tak aktif dah.. maleesssssss...
semua sebab kes dulu.. oke.. bila fikir.. makin jadi maleesssss...
blog yang lagi 1 pun sama... aku perasan yang dia still stalk aku.. so, memang aku makesure yang aku takkan update any latest info pasal aku kat situ.. nak deactive macam sayang plak.. 
ada jugak mamber dia yang mesej tanya pasal aku.. tapi just say no no je la.. 

finally.. aku decide nak jadikan blog yang lagi tu sebagai tempat untuk aku cari ilmu and share apa-apa yang aku rasakan baik dan boleh jadikan reference.. sekurang-kurangnya andai ada info yang baik dibaca dan diikut oleh follower yang lain.. insyaAllah.. dapat jugak pahala menyebarkan ilmu kan? ^_^

and the result... : tak jadi deactive!! hihi